Най-коледният град в България

И победителят е… Варна! Винаги съм се удивлявал на тесногръдието на софийските кметове – град, който харчи по 5 милиона на година за съхранение на бали с боклук, но се стиска да даде малко пари за коледно настроение на своите жители. В това отношение Варна е не само „морска столица“, но и коледен град №1 в България, поне според нас, екипа на „Отбивки“.

Така се случи, че през декември успях да избягам за кратко от София в посока Велико Търново и Варна. Естествено, използвах часовете извън ангажиментите да поснимам. Запазих няколко кадъра с коледни мотиви за този момент – навечерието на Бъдни вечер. Подаряваме ви малко гледки от коледна Варна с най-искрени пожелания за светла, уютна и топла коледна нощ!

Най-хубавото на варненската украса е, че по нея липсват досадни рекламни надписи, каквито има по софийската. Преди години в столицата си имахме светещи човечета „Джони Уокър“, улица на „Балантайнс“, елха „Кока-кола“, пешеходен мост „Мтел“ и фонтан на минералните води „Банкя“. Тази година има улица „Терафлу“, мост „Лидл“ и десетки елхи, светещи звезди, еленови рога и снежни човеци, брандирани от компаниите спонсори.

Като се каже Варна, човек се сеща първо за морето и Катедралата. Величествената сграда бе огряна в светлина, а падналата мъгла придаваше някаква особена мекота на изображението. В началото смятах, че мъглата ще попречи на снимките, но сега ми харесват повече дори.

Не е ли прекрасно!

Някога ни учеха, че за добрата композиция трябва да има поне два плана. Открих тези дървета почти накрая, когато вече бях направил доста кадри от площада пред катедралата. Този ракурс е много по-внушителен, нали!

Все още тая надежда, че ще доживеем да имаме софийски кмет, който не превръща Коледата в рекламно събитие. Дано следващият кмет, който и да е той, осъзнае, че парите за коледно настроение на гражданите не са просто още един разход, а инвестиция в самочувствието на хората и качеството на живот. Варненският кмет може да е всякакъв, но поне в това отношение заслужава адмирации. Автор: Иван Михалев

Реклама
Categories: Фотописи | Етикети: , , , | 5 коментара

Навигация

5 thoughts on “Най-коледният град в България

  1. ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, страхотен е! Наистина празничен град!

  2. Наистина е прекрасна Варна!

  3. Завиждам им за морето :-)

  4. Гергана

    Благодаря! Варна напоследък не е на висота, но пък по Коледа наистина е празнично тук!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Създаване на безплатен сайт или блог с WordPress.com.

%d блогъра харесват това: