Предложи маршрут


Ще се радваме тук да споделите своите впечатления, коментари, предложения за машрути или идеи за пътувания с нас :)

3 коментара

3 thoughts on “Предложи маршрут

 1. Здравейте. наскоро ходихме с група студенти в Мелник. Маршрутът, който избрахме, е „Вила Мелник“ (показаха ни лозята и винарната, дегустирахме), с. Златолист, Мелник. От с. Златолист до Мелник има екопътека, която е чудесна алтернатива на пътуването с автобус :) Маршрутът е хубав, тъй като преживавянето на всяко от трите места е много различно.

 2. Влади

  Присъединявам се към предишния пост. Не е зле село Златолист да бъде сред следващите отбивки!

 3. Христина

  Новооткритата пещера Венеца – най-красивата в България

  Новооткритата пещера Венеца край село Орешец, общ.Димово може да се окаже най-красивата в България. Това е шанс за мащабно развитие на туризма в региона.
  Новооткритата пещера Венеца край село Орешец
  Пещерата бе открита за посетители на 1 юни и вече и се носи славата на най-красивата пещера у нас. Намира се на 6 км от Белоградчик и потокът от скалния град и другата природна забележителност – пещерата „Магура”, се насочва и към Орешец. Никой не иска да си тръгне от този край, докато не види и „Венеца”, казва кметът на селото Костадин Филипов.
  Пещерата „Венеца”е открита случайно при добив на варовик в съседна кариера. След взрив, каменарите ахнали – пред очите им се разкрила невиждата подземна красота. Едно неголямо пространство било обсипано с кристали, сталактити и сталагмити във формата на цветя, човешки образи, планини. Веднага били повикани пещерняци от клуба в Белоградчик „Бял прилеп”, които първи професионално огледали новооткритата вътрешност. И отсекли – тя е най-красивата от всички 121 пещери в района, в които сме влизали. Започнали картиране на подземната забележителност. И за да не бъдат кристалите разграбени и пещерата унищожена, входът и бил затворен с бетонови късове.
  През 2013 година общината в Димово решава да благоустрои пещерата и да я отвори за посетители. Трябвало да бъдат изградени стъпала за придвижване вътре, парапети, осветление. Това вече го има, макар осветлението да е само от агрегат. Предстои истинското електрифициране на пещерата. Общината в Димово вече е отпуснала 5000 лв. за изграждането на трафопост. Отвън е изграден информационен център, има беседки и пейки за чакащите. Още не са се появили кафенета и подкрепителни павилиони, но и това ще стане през следващите дни.
  Пещерата е лесно достъпна. На 300 м от нея може да се достигне с автомобил, има изграден паркинг. Вътре се влиза без особена екипировка, но с каска заради ниските сводове.
  Финансирането е осигурено от две европейски програми – прокарването на кабелите за осветление – от програмата за трансгранично сътрудничество със Сърбия, а парапетите и стълбите – чрез проект от Програмата за развитие на селските райони.
  Източник: bulgaria21

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Създаване на безплатен сайт или блог с WordPress.com.

%d блогъра харесват това: